Po marinavimo iškepta vištiena su apetitą keliančia apskrudusia plutele - puikus patiekalas pietums ar vakarienei, taip pat svečiams priimti. Toks patiekalas patiks bet kuriam valgytojui. Jam paruošti nereikia ypatingų pastangų. Skerdiena turi būti marinuojama, o po to kepama. Daug darbo su juo nėra, tačiau toks maistas teikia daug malonumo, ypač kai derinamas su salotomis ar mėgstamu garnyru.
Žingsnis 1
Užvirinkite actą su lauro lapais, pipirų grūdeliais, medumi ir druska. Atvėsinkite ir supilkite mineralinį vandenį. Vištieną užpilkite marinatu, uždėkite ant viršaus svorį ir palikite vėsioje vietoje 24 valandoms.
Žingsnis 2
Išimkite vištieną iš marinato, pabarstykite prieskoniais. Perkelkite į kepimo skardą, uždenkite folija. Kepkite 40 minučių iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje. Tada kepkite be folijos dar 20-25 minutes, kol apskrus.
Žingsnis 3
Česnakų padažui česnaką sutarkuokite ir sumaišykite su 50 ml vandens, alyvuogių aliejumi, maltais pipirais ir citrinos sultimis. Šiek tiek pagardinkite druska ir užpilkite ant karštos vištienos.