Publikavimo data: 2024-05-26
Originali žuvies užtepėlė
Žuvies užkepėlė - tai patiekalas jūros gėrybių mėgėjams. Tačiau jis patiks ir tiems, kurie labiau mėgsta mėsą. Kadangi žuvis yra sveikas produktas, kuriame gausu omega-3, ją turėtų valgyti visi be išimties, tačiau gratinuota ji įgauna ypatingų skonių - grietinėlės, sūrio, grietinės. Dėl to kartu su bulvėmis jis tampa ne tik originaliu, bet net ir šventiniu patiekalu, kurį, be to, nesunku paruošti.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindinius ingredientus gratinui - žuvį supjaustykite tvarkingais sluoksniais, o bulves - plonais žiedais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, grietinę, kiaušinį ir smulkintas žoleles, įberkite druskos. Atskirai sutarkuokite sūrį
Žingsnis 3
Į kepimo skardą sudėkite dalį bulvių, ant jų užberkite dalį sūrio, tada žuvį ir vėl bulves. Viską užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Kepkite orkaitėje 1,5 valandos 220 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos