Originali žuvies užtepėlė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Originali žuvies užtepėlė

Žuvies užkepėlė - tai patiekalas jūros gėrybių mėgėjams. Tačiau jis patiks ir tiems, kurie labiau mėgsta mėsą. Kadangi žuvis yra sveikas produktas, kuriame gausu omega-3, ją turėtų valgyti visi be išimties, tačiau gratinuota ji įgauna ypatingų skonių - grietinėlės, sūrio, grietinės. Dėl to kartu su bulvėmis jis tampa ne tik originaliu, bet net ir šventiniu patiekalu, kurį, be to, nesunku paruošti.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Originali žuvies užtepėlė Žingsnis 1
Paruoškite pagrindinius ingredientus gratinui - žuvį supjaustykite tvarkingais sluoksniais, o bulves - plonais žiedais.

Žingsnis 2

Originali žuvies užtepėlė Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, grietinę, kiaušinį ir smulkintas žoleles, įberkite druskos. Atskirai sutarkuokite sūrį

Žingsnis 3

Originali žuvies užtepėlė Žingsnis 3
Į kepimo skardą sudėkite dalį bulvių, ant jų užberkite dalį sūrio, tada žuvį ir vėl bulves. Viską užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Kepkite orkaitėje 1,5 valandos 220 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos