Publikavimo data: 2024-06-09
Originalios bulvės su žiediniais kopūstais
Nuo tada, kai europiečiai pradėjo masiškai auginti bulves, atsirado daugybė patiekalų receptų su šiais skaniais ir naudingais gumbeliais. Mūsų šalyje jis taip pat labai populiarus, ne veltui bulvės vadinamos antrąja duona. Mūsų lengvai pagaminamo patiekalo originalumas - kelių skirtingų skonių, aromatų ir tekstūrų derinys.
Žingsnis 1
Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, žiedinį kopūstą padalykite į atskirus žiedynus. Juos galite laužyti rankomis; kad būtų tvarkingesni, galite pjaustyti aštriu peiliu.
Žingsnis 2
Paruoštas daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite bazilikus ir augalinį aliejų. Viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 5 minutes.
Žingsnis 3
Į paruoštą sausą kepimo indą sudėkite du trečdalius susmulkintos šoninės. Tolygiai paskleiskite ją po visą formos paviršių. Ant viršaus sudėkite bulves ir kopūstus, tada uždėkite likusią šoninę. Šoninės griežinėlius išdėliokite tam tikru atstumu vienas nuo kito.
Žingsnis 4
Įdėkite formą į kepimo rankovę ir pašaukite ją į 180 °C įkaitintą orkaitę, kepkite 25 minutes. Likus 5 minutėms iki visiško iškepimo, perpjaukite rankovę ir apibarstykite paviršių sūriu. Palikite orkaitėje dar 5 minutėms, kol sūrio plutelė paruduos.
Kategorijos