Publikavimo data: 2024-06-23
Originalus chakhakhakhbili su žuvimi
Paįvairinti ir papildyti kasdienę mitybą jums padės visiems pažįstamas ir mėgstamas, tačiau originalus ir neįprastas patiekalas - Chakhokhbili su skumbre. Pomidorų padaže troškinta žuvis gaunasi beprotiškai švelni ir aromatinga. Šio patiekalo produktų rinkinys puikiai papildo skumbrės skonį, prisotina ją česnako aromato ir šviežių žolelių. Šis patiekalas taps jūsų mėgstamiausiu šeimos pietų patiekalu, o šaltas puikiai tiks kaip užkandis ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite orkaitėje, kol iškeps.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o česnaką susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite šerdį ir supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, sudėkite pjaustytą saldžiąją papriką ir aštriosios paprikos dribsnius, išmaišykite ir 5 min. troškinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Pomidorus įpjaukite ir porą minučių pamerkite į verdantį vandenį, pašalinkite odelę ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite pomidorus į troškintas daržoves, įberkite druskos, pipirų, įpilkite hopli-suneli, viską išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite dar 15 minučių ant vidutinės ugnies. Praėjus šiam laikui, į troškintas daržoves sudėkite iškeptą žuvį, susmulkintą česnaką ir porą minučių kaitinkite uždengę uždengtu dangčiu. Palikite patiekalą 30 minučių pastovėti uždengtą dangčiu.
Kategorijos