Publikavimo data: 2024-06-08
Originalus mantas su vištiena
Vidurinėje Azijoje šis skanus ir sotus patiekalas yra tradicinis ir šventinis. Jį pamėgo ir europiečiai, tačiau jie padarė daugybę receptūros pakeitimų, todėl skonis jiems tapo labiau pažįstamas. Kartu jie išsaugojo pagrindinę ypatingo skonio paslaptį - plonos tešlos derinį su sultingu ir kvapniu mėsos įdaru bei troškinimo būdą. Mūsų receptas nėra sudėtingas, todėl galite jo imtis be baimės; net jei esate virtuvės naujokas.
Žingsnis 1
Į dubenį suberkite reikiamą miltų ir druskos kiekį ir išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus ir stiklinę 40 °C temperatūros šilto vandens. Išminkykite tešlą. Ji neturi būti lipni, turi išlaikyti formą, būti gana lanksti ir minkšta. Iš tešlos suformuokite rutulį ir, suvynioję į maistinę plėvelę arba plastikinį maišelį, palikite jį pusvalandžiui pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Kad mėsa būtų sultinga, ją labai smulkiai supjaustykite aštriu peiliu. Svogūną taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiais kubeliais peiliu supjaustykite lašinius. Dubenyje sumaišykite smulkintą mėsą, lašinius ir svogūną, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išminkykite maltą mėsą, palaipsniui įpilkite 3 valgomuosius šaukštus ledinio vandens.
Žingsnis 3
Pailsėjusią tešlą iškočiokite kočėlu į ploną, ne storesnį kaip 3 mm storio sluoksnį. Naudodami specialią formą arba stiklinę išpjaukite 5 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite po šaukštelį paruošto įdaro. Suformuokite iš mantų atvirą voką. Viduryje palikite atvirą įdarą. Įdėkite mantą į garų puodą arba daugiafunkcinę viryklę ir virkite 40 minučių režimu "Garai".
Kategorijos