Publikavimo data: 2024-06-09
Originalus moliūgas su veršiena
Šiame originaliame patiekale derinami ingredientai, apie kurių naudą visi gerai žino. Tačiau ne visi žino, kad iš moliūgų galima gaminti ne tik košes ir kepimui skirtus įdarus. Jis puikiai dera su švelnia veršiena. Šiuo atveju moliūgas sugeria mėsos sultis ir įgauna ypatingą skonį, o mėsa tampa labai minkšta, pikantiškai saldaus skonio.
Žingsnis 1
Paruoštą moliūgą supjaustykite dideliais, maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Ant ugnies pastatykite keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai įkaitinkite. Sudėkite moliūgą ir kepkite ant didelės ugnies 5 minutes, kol paruduos. Perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoštą mėsą supjaustykite dideliais kubeliais, sudėkite į keptuvę tame pačiame aliejuje, kuriame kepė moliūgas. Kepkite ant didelės ugnies, kol apskrus. Apkeptą mėsą ir moliūgą sumaišykite, suberkite prieskonius ir sudėkite į kepimo formą. Įpilkite stiklinę vandens ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių uždengę dangčiu. Tada nuimkite dangtį ir 10 min. paskrudinkite.
Kategorijos