Publikavimo data: 2024-06-09
Orkaitėje folijoje kepta veršiena
Veršiena yra daug švelnesnė mėsa nei jautiena. Dėl šios ypatybės veršiena yra vertingesnis produktas, iš kurio gaminami išskirtiniausi patiekalai. Tokią mėsą taip pat reikia tinkamai išvirti. Jei laikomasi visų būtinų sąlygų, veršienos gabalas iš brangios mėsos virsta burnoje tirpstančiu kepsniu, išskirtiniu kepsniu ar subtiliu paštetu, kuris nepalieka abejingų.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus po minutę iš abiejų pusių apkepkite veršienos kepsnį. Mėsa turi būti parudavusi.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite žiedais. Svogūnų žiedus ir česnako skilteles sudėkite ant folija išklotos kepimo skardos, ant viršaus sudėkite keptą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir suvyniokite į foliją.
Žingsnis 3
Įdėkite veršienos padėklą į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 90 minučių ant didelio ir mažo karščio. Iškart išimkite veršieną iš orkaitės ir išskobkite, kad ji neperkeptų.
Kategorijos