Orkaitėje kepta antis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Orkaitėje kepta antis

Šventinis patiekalas, kuris būna labai minkštas ir skanus.
Gaminimo laikas
195 min.
Laikas virtuvėje
59 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta antis Žingsnis 1
Nuplaukite antį, nusausinkite ją servetėlėmis.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta antis Žingsnis 2
Sumaišykite druską ir garstyčias, šiuo mišiniu įtrinkite anties išorę ir vidų.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepta antis Žingsnis 3
Supjaustykite obuolius, išskobkite jų šerdis, sudėkite juos į antį, pritvirtinkite dantų krapštukais.

Žingsnis 4

Orkaitėje kepta antis Žingsnis 4
Apšlakstykite antį medumi.

Žingsnis 5

Orkaitėje kepta antis Žingsnis 5
Išdėliokite antį rankomis kepimui. Pageidautina marinuoti 2-3 valandas (galima ir ilgiau). Jei nėra laiko, galite kepti iš karto 160 laipsnių temperatūroje 2 valandas, tada apversti antį tiesiai į maišelį ir kepti dar 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, anties patiekalai, įspūdingas receptas, sala, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos