Publikavimo data: 2025-08-20
Orkaitėje kepta antis
Šventinis patiekalas, kuris būna labai minkštas ir skanus.
Žingsnis 1
Nuplaukite antį, nusausinkite ją servetėlėmis.
Žingsnis 2
Sumaišykite druską ir garstyčias, šiuo mišiniu įtrinkite anties išorę ir vidų.
Žingsnis 3
Supjaustykite obuolius, išskobkite jų šerdis, sudėkite juos į antį, pritvirtinkite dantų krapštukais.
Žingsnis 4
Apšlakstykite antį medumi.
Žingsnis 5
Išdėliokite antį rankomis kepimui. Pageidautina marinuoti 2-3 valandas (galima ir ilgiau). Jei nėra laiko, galite kepti iš karto 160 laipsnių temperatūroje 2 valandas, tada apversti antį tiesiai į maišelį ir kepti dar 1 valandą.
Kategorijos