Orkaitėje kepta aštri vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Orkaitėje kepta aštri vištiena

Vienoje senoje kulinarinėje knygoje radau receptą su antiena, bet kadangi antis man riebi, gaminu vištieną. Ji gaunasi labai skani, o aš visada kepu ją rankovėje, kad po to nereikėtų plauti orkaitės ir kepimo skardos.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta aštri vištiena Žingsnis 1
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, išspauskite dvi skilteles česnako, įberkite druskos, pipirų, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta aštri vištiena Žingsnis 2
Perpjaukite vištieną ties sparnais ir šlaunelėmis, česnako skiltelę perpjaukite į 4 dalis ir įdėkite į įpjovas. Vištieną pagardinkite trupučiu druskos.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepta aštri vištiena Žingsnis 3
Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite, dalį jų sudėkite į vištieną, dalį - į bulves.

Žingsnis 4

Orkaitėje kepta aštri vištiena Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C. Atsargiai įdėkite vištieną į rankovę, ant viršaus sudėkite bulves ir obuolius ir užriškite rankovę.

Žingsnis 5

Pašaukite į orkaitę, po 30 minučių pradurkite pakuotę ir palikite dar 30 minučių. Visiškai atidarykite paketą iš viršaus ir palikite 30 minučių, kad apskrustų plutelė. 180˚C temperatūroje bulvės ne taip prilips, tačiau šiek tiek pailgės vištienos kepimo laikas. Jei vištiena maža, užteks 1,5 valandos, jei didelė - šiek tiek ilgiau.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos