Publikavimo data: 2025-08-18
Orkaitėje kepta aštri vištiena
Vienoje senoje kulinarinėje knygoje radau receptą su antiena, bet kadangi antis man riebi, gaminu vištieną. Ji gaunasi labai skani, o aš visada kepu ją rankovėje, kad po to nereikėtų plauti orkaitės ir kepimo skardos.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, išspauskite dvi skilteles česnako, įberkite druskos, pipirų, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Perpjaukite vištieną ties sparnais ir šlaunelėmis, česnako skiltelę perpjaukite į 4 dalis ir įdėkite į įpjovas. Vištieną pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 3
Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite, dalį jų sudėkite į vištieną, dalį - į bulves.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C. Atsargiai įdėkite vištieną į rankovę, ant viršaus sudėkite bulves ir obuolius ir užriškite rankovę.
Žingsnis 5
Pašaukite į orkaitę, po 30 minučių pradurkite pakuotę ir palikite dar 30 minučių. Visiškai atidarykite paketą iš viršaus ir palikite 30 minučių, kad apskrustų plutelė. 180˚C temperatūroje bulvės ne taip prilips, tačiau šiek tiek pailgės vištienos kepimo laikas. Jei vištiena maža, užteks 1,5 valandos, jei didelė - šiek tiek ilgiau.
Kategorijos