Publikavimo data: 2024-04-06
Orkaitėje kepta jautiena
Boujenina kepimas orkaitėje yra ilgas, bet nesudėtingas procesas. Klasikiniame recepte naudojamas kumpis arba kiaulienos sprandinė, iš kurios boujenina būna sultinga ir skani. Jei šios rūšies mėsos naudoti negalima, tinka vištienos krūtinėlė arba jautienos nugarinė. Laikydamiesi nuoseklaus boujenina kepimo orkaitėje namuose recepto, galite paruošti aromatingą ir pikantišką patiekalą bet kokiai šventei.
Žingsnis 1
Iškepkite mėsą. Įkaitintoje keptuvėje, neįpylus aliejaus, mėsą kepkite 2-3 minutes, kad ji "užsidarytų" ir kepant viduje liktų visų sulčių.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaulieną kepti. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais iš visų pusių. Peiliu padarykite mėsoje skylutes ir įdėkite česnako skilteles į kiaulienos viršų ir šonus.
Žingsnis 3
Iškepkite kiaulieną. Mėsą suvyniokite į foliją ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 90 minučių. Tuomet foliją atidarykite ir dar 30 minučių dėkite į orkaitę, kad mėsa paruduotų.
Kategorijos