Publikavimo data: 2024-04-06
Orkaitėje kepta jautiena rankovėje
Kad kiaulienos boujenina būtų minkšta ir sultinga, geriau ją kepti kepimo maišelyje (rankovėje). Žingsnis po žingsnio naminės boujeninos receptas orkaitėje nėra sudėtingas, tačiau pareikalaus daug laiko. Geriau rinktis šviežią, o ne šaldytą kiaulieną. Geriausia, jei tiks asiliukas, kumpis arba krūtinėlė. Kepta kiauliena rankovėje patiekiama ant stalo kaip karštas šventinis patiekalas arba šaltas užkandis.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonius. Susmulkinkite lauro lapus rankomis ir suberkite juos į gilų dubenį, įberkite druskos, pipirų, džiovintų pomidorų, susmulkinto česnako. Mišinį kruopščiai įtrinkite šaukštu.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą kepimui. Kiekvienoje mėsos pusėje ilgu plonu peiliu padarykite po 20-25 skylutes. Kiekvieną jų užpildykite druskos ir prieskonių mišiniu.
Žingsnis 3
Kepkite kiaulieną orkaitėje. Paruoštą kiaulieną įdėkite į rankovę, pašalinkite orą, užkimškite. Kepkite mėsą iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
Kategorijos