Orkaitėje kepta jautiena rankovėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Orkaitėje kepta jautiena rankovėje

Kad kiaulienos boujenina būtų minkšta ir sultinga, geriau ją kepti kepimo maišelyje (rankovėje). Žingsnis po žingsnio naminės boujeninos receptas orkaitėje nėra sudėtingas, tačiau pareikalaus daug laiko. Geriau rinktis šviežią, o ne šaldytą kiaulieną. Geriausia, jei tiks asiliukas, kumpis arba krūtinėlė. Kepta kiauliena rankovėje patiekiama ant stalo kaip karštas šventinis patiekalas arba šaltas užkandis.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta jautiena rankovėje Žingsnis 1
Paruoškite prieskonius. Susmulkinkite lauro lapus rankomis ir suberkite juos į gilų dubenį, įberkite druskos, pipirų, džiovintų pomidorų, susmulkinto česnako. Mišinį kruopščiai įtrinkite šaukštu.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta jautiena rankovėje Žingsnis 2
Paruoškite mėsą kepimui. Kiekvienoje mėsos pusėje ilgu plonu peiliu padarykite po 20-25 skylutes. Kiekvieną jų užpildykite druskos ir prieskonių mišiniu.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepta jautiena rankovėje Žingsnis 3
Kepkite kiaulieną orkaitėje. Paruoštą kiaulieną įdėkite į rankovę, pašalinkite orą, užkimškite. Kepkite mėsą iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos