Publikavimo data: 2025-08-17
Orkaitėje kepta kiauliena su bulvėmis ir pomidorais
Jei bent kartą šventiniam stalui ruošite kiaulieną su orkaitėje keptomis bulvėmis ir pomidorais, visiems svečiams paliksite neišdildomą skonio įspūdį. Patiekalas toks skanus, sotus, dėl česnakų ir prieskonių labai kvapnus, kiekvienas gabalėlis tiesiog tirpsta burnoje. O keptos bulvės ir pomidorai pasitarnaus kaip puikus garnyras prie mėsos.
Žingsnis 1
Aštriu peiliu padarykite nedidelius įpjovimus visame mėsos paviršiuje. Supjaustykite česnaką mažais gabalėliais ir įdėkite juos į pjūvius. Paruoškite marinatą: į nedidelį dubenėlį sudėkite garstyčias, majonezą, druską ir pipirus, išmaišykite ir mišiniu aptepkite mėsą.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą į gilų dubenį, uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite marinuotis dvi valandas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, uždenkite marinuotą mėsą dvigubu folijos sluoksniu, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 60 minučių.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite stambiais griežinėliais, pomidorus - į keturias dalis. Nuimkite foliją nuo iškeptos mėsos, įdėkite ją atgal į kepimo skardą, šalia sudėkite daržoves, pagal skonį jas pasūdykite ir papipirinkite, užpilkite saulėgrąžų aliejumi. Dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite patiekalą 30-40 min. 180 °C temperatūroje.
Kategorijos