Publikavimo data: 2025-08-17
Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė
Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė būna minkšta, sultinga ir graži, su apetitą žadinančia plutele ir maloniu kvapu. Tam tereikia ją patepti marinatu ir pašauti į orkaitę. Visa paslaptis slypi kokybiškoje mėsoje. Kepti tinka ne tik sprandinė, bet ir kai kurios kitos minkštos kiaulienos dalys, neimkite kietos mėsos, jos nesuminkštins joks marinatas. Šiame recepte pateikiama vertingų patarimų, kokią mėsą pasirinkti ir ką dar reikia padaryti, kad patiekalas būtų skanus.
Žingsnis 1
Spanguoles, medų ir saulėgrąžų aliejų sudėkite į maišytuvo indą ir dideliu greičiu sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Padarykite gilius skersinius mėsos pjūvius. Įtrinkite ją druska ir pipirais iš viršaus ir pjūviuose, gerai aptepkite paruoštu mišiniu. Į pjūvius įdėkite svogūnų žiedus, sudėkite mėsą į paruoštą formą, uždenkite folija ir kepkite 1-1,5 val. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos