Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė būna minkšta, sultinga ir graži, su apetitą žadinančia plutele ir maloniu kvapu. Tam tereikia ją patepti marinatu ir pašauti į orkaitę. Visa paslaptis slypi kokybiškoje mėsoje. Kepti tinka ne tik sprandinė, bet ir kai kurios kitos minkštos kiaulienos dalys, neimkite kietos mėsos, jos nesuminkštins joks marinatas. Šiame recepte pateikiama vertingų patarimų, kokią mėsą pasirinkti ir ką dar reikia padaryti, kad patiekalas būtų skanus.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė Žingsnis 1
Spanguoles, medų ir saulėgrąžų aliejų sudėkite į maišytuvo indą ir dideliu greičiu sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė Žingsnis 2
Padarykite gilius skersinius mėsos pjūvius. Įtrinkite ją druska ir pipirais iš viršaus ir pjūviuose, gerai aptepkite paruoštu mišiniu. Į pjūvius įdėkite svogūnų žiedus, sudėkite mėsą į paruoštą formą, uždenkite folija ir kepkite 1-1,5 val. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, kotletai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, vakarienė su kiauliena, kotletai su kiaušiniais

Kategorijos