Orkaitėje kepta medaus vištiena su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Orkaitėje kepta medaus vištiena su daržovėmis

Kulinarijoje tapo įprasta vištieną marinuoti medumi. Tiesą sakant, ši sintezė sustiprėjo ir tapo viena iš taisyklių, o ne išimtimi. Medus suteikia vištienai švelnią auksinę plutelę, saldumo natą, susimaišiusią su žolelių ir prieskonių aromatais. Daržovės šiame patiekale taip pat veikia savaip. Jos suteikia skonio, aromato ir ryškių spalvų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta medaus vištiena su daržovėmis Žingsnis 1
Vištienos blauzdas pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite jas ant folija išklotos kepimo skardos. Stambiai supjaustykite paprikas ir morkas ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta medaus vištiena su daržovėmis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Ištirpinkite sviestą, suberkite Provanso žoleles, supilkite medų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepta medaus vištiena su daržovėmis Žingsnis 3
Apšlakstykite blauzdas aliejaus, medaus ir žolelių padažu. Ant mėsos išdėliokite paprikas, morkas, neluptas česnako skilteles ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 60 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Likus 5 minutėms iki pabaigos ant mėsos uždėkite kalendros šakelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos