Publikavimo data: 2024-06-15
Orkaitėje kepta medaus vištiena su daržovėmis
Kulinarijoje tapo įprasta vištieną marinuoti medumi. Tiesą sakant, ši sintezė sustiprėjo ir tapo viena iš taisyklių, o ne išimtimi. Medus suteikia vištienai švelnią auksinę plutelę, saldumo natą, susimaišiusią su žolelių ir prieskonių aromatais. Daržovės šiame patiekale taip pat veikia savaip. Jos suteikia skonio, aromato ir ryškių spalvų.
Žingsnis 1
Vištienos blauzdas pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite jas ant folija išklotos kepimo skardos. Stambiai supjaustykite paprikas ir morkas ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Ištirpinkite sviestą, suberkite Provanso žoleles, supilkite medų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Apšlakstykite blauzdas aliejaus, medaus ir žolelių padažu. Ant mėsos išdėliokite paprikas, morkas, neluptas česnako skilteles ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 60 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Likus 5 minutėms iki pabaigos ant mėsos uždėkite kalendros šakelių.
Kategorijos