Publikavimo data: 2025-08-18
Orkaitėje kepta rūkyta kiaulienos nugarinė
Kiaulienos nugarinė su vyšnių padažu - tai turtingas skonių spektras. Uogų aromatą ir saldumą papildo aštrus kajeno, juodųjų ir raudonųjų pipirų kartumas. Paskutinis padažo akordas yra garstyčios - jos sušildo ir atskleidžia mėsos patiekalo skonį. Norėdami kuo labiau sutrumpinti užkandžio gaminimo procesą, imkitės virtos-rūkytos nugarinės. Tokia mėsa bus paruošta dvigubai greičiau.
Žingsnis 1
Paruoškite raktikaulį. Medų atskieskite šiltu vandeniu, sumaišykite su sojų padažu, tarkuotu imbieru, maltu cinamonu, mėsos prieskoniais ir druska. Įdėkite nugarinę į marinatą ir mirkykite 30 minučių. Tada 10 minučių kepkite iki 210 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje. Uždenkite folija ir kepkite 1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Palikite 15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą nugarinei. Paruoštą medaus ir vyšnių padažą sumaišykite su mėsos sultimis, likusiomis nuo kepimo proceso, ir nuolat maišydami išgarinkite 2/3 pradinio tūrio puode.
Kategorijos