Orkaitėje kepta rūkyta kiaulienos nugarinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Orkaitėje kepta rūkyta kiaulienos nugarinė

Kiaulienos nugarinė su vyšnių padažu - tai turtingas skonių spektras. Uogų aromatą ir saldumą papildo aštrus kajeno, juodųjų ir raudonųjų pipirų kartumas. Paskutinis padažo akordas yra garstyčios - jos sušildo ir atskleidžia mėsos patiekalo skonį. Norėdami kuo labiau sutrumpinti užkandžio gaminimo procesą, imkitės virtos-rūkytos nugarinės. Tokia mėsa bus paruošta dvigubai greičiau.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.44/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta rūkyta kiaulienos nugarinė Žingsnis 1
Paruoškite raktikaulį. Medų atskieskite šiltu vandeniu, sumaišykite su sojų padažu, tarkuotu imbieru, maltu cinamonu, mėsos prieskoniais ir druska. Įdėkite nugarinę į marinatą ir mirkykite 30 minučių. Tada 10 minučių kepkite iki 210 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje. Uždenkite folija ir kepkite 1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Palikite 15 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta rūkyta kiaulienos nugarinė Žingsnis 2
Paruoškite padažą nugarinei. Paruoštą medaus ir vyšnių padažą sumaišykite su mėsos sultimis, likusiomis nuo kepimo proceso, ir nuolat maišydami išgarinkite 2/3 pradinio tūrio puode.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, medaus sezonas, česnakų sezonas, roulka, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, kiaulienos vakarienė

Kategorijos