Orkaitėje kepta vištienos filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Orkaitėje kepta vištienos filė

Vištienos krūtinėlės filė puikiai dera su sojų padažu, todėl jis labai dažnai naudojamas kaip marinatas. Vištienos filė marinuojama sojų padaže su prieskoniais, o tada kepama orkaitėje. Patiekalas paruošiamas labai greitai ir paprastai. Paruošta filė supjaustoma griežinėliais, užpilama terijakio padažu ir pabarstoma sezamo sėklomis. Taip patiekiamas patiekalas įgauna azijietiškų natų. Jei neturite terijakio padažo, jį galite pakeisti saldžiarūgščiu padažu arba bet kokiu kitu jums patinkančiu padažu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, sezamas, soja
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta vištienos filė Žingsnis 1
Sudėkite filė į gilų dubenį.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta vištienos filė Žingsnis 2
Filė užpilkite sojų padažu ir augaliniu aliejumi. Įberkite juodųjų pipirų ir paprikos. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepta vištienos filė Žingsnis 3
Palikite filė marinuotis 10 minučių.

Žingsnis 4

Orkaitėje kepta vištienos filė Žingsnis 4
Sudėkite filė į kepimo indą arba ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę maždaug 20-25 minutėms.

Žingsnis 5

Orkaitėje kepta vištienos filė Žingsnis 5
Virtą vištienos filė supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 6

Orkaitėje kepta vištienos filė Žingsnis 6
Vištienos filė užpilkite terijakio padažu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Paruošta. Mėgaukitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos