Publikavimo data: 2025-08-20
Orkaitėje kepta vištienos filė su pomidorais, sūriu ir dešra
Šį patiekalą gaminu dažnai, jis užima nedaug laiko, o rezultatas visada garantuotas. Jis skanus, sotus ir nenuobodus. Jei reikia kuo nors greitai pamaitinti svečius, tai vienas geriausių variantų.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plačiomis juostelėmis skersai. Paruoškite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus, sojų padažą, garstyčias ir aitriųjų paprikų padažą. Marinuokite filė pusvalandį.
Žingsnis 2
Pomidorą ir dešrą supjaustykite griežinėliais. Padalykite sūrį į dvi dalis: vieną dalį supjaustykite griežinėliais, kitą sutarkuokite.
Žingsnis 3
Uždenkite kepimo formą folija ir vieną po kito dėkite ant jos: filė juostelę, pomidoro griežinėlį, dešros griežinėlį, sūrio griežinėlį, filė juostelę ir t. t. Sudedamąsias dalis sudėkite glaudžiai vieną prie kitos. Gautą patiekalą pabarstykite petražolėmis.
Žingsnis 4
Turinį pabarstykite tarkuotu sūriu (kuo daugiau sūrio, tuo skanesnis bus patiekalas). Įdėkite formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite pusvalandį.
Žingsnis 5
Išimkite formą ir leiskite patiekalui atvėsti. Patiekalas puikiai supjaustomas porcijomis, o pašildžius nepraranda skonio.
Kategorijos