Publikavimo data: 2025-08-17
Orkaitėje keptos įdarytos cukinijos su ryžiais ir daržovėmis
Iš cukinijų galima pasigaminti daug įvairių patiekalų, ypač dėl to, kad cukinijos naudingos organizmui. Įdarytos cukinijos puikiai tinka skaniems pietums arba kaip lengvas užkandis šventiniam stalui. Šį nesudėtingą patiekalą paruošite greitai ir lengvai, o jis gaunasi sveikas ir sotus. Šį patiekalą galima paruošti įvairiai - galite gaminti cukinijų puodelius, laivelius arba išimti šerdį ir pripildyti juos paruoštu įdaru.
Žingsnis 1
Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir užvirinkite ryžius. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir toliau virkite, kol ryžiai suminkštės.
Žingsnis 2
Cukinijas nuplaukite, supjaustykite 3-4 cm pločio griežinėliais ir nulupkite minkštimą. Sudėkite cukinijas ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos arba į kepimo formą.
Žingsnis 3
Sūrį ir pusę morkos sutarkuokite stambia tarka. Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 4
Į maltą mėsą sudėkite tarkuotus produktus ir įmuškite dar vieną kiaušinį. Atvėsinkite ryžius ir taip pat sudėkite juos į faršą. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Keptuvėje apkepkite svogūną, morką ir pomidorą (jei nėra pomidorų, galite juos apkepti šaukštu). Maždaug po 5 minučių sudėkite grietinę.
Žingsnis 6
Iškepusį kepsnį sudėkite ant cukinijų į aukštą lėkštę, užpilkite vandeniu taip, kad vanduo nesiektų maždaug 1 cm cukinijų krašto. Pagardinkite druska ir virkite dar 40 minučių.
Kategorijos