Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės

Vištiena puikiai tinka kepti orkaitėje. Netgi tik įtrinta druska ir iškepta orkaitėje vištiena tikrai bus minkšta. O jei ji bus įdėta į neįprastą marinatą ir ilgiau jame palaikyta, taip pat bus nepadoriai skani ir kvapni. Pagal šį receptą galima kepti ne tik blauzdas, bet ir šlauneles ar visą vištą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės Žingsnis 1
Marinatui spanguoles, medų, česnaką, apelsinų sultis, actą, maltus pipirus, papriką ir druską sumaišykite blenderiu iki vientisos masės. Sudėkite mėsą į nedidelį dubenį, užpilkite marinatu ir palikite marinuotis bent 1 valandą.

Žingsnis 2

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės Žingsnis 2
Paruoštą formą patepkite aliejumi ir sudėkite į ją blauzdas su likusiu marinatu. Ant mėsos sudėkite citrinos griežinėlius ir rozmarino šakeles. Įdėkite formą į kepimo rankovę, viršuje padarykite kelias nedideles skylutes ir uždarykite šonus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos