Publikavimo data: 2025-08-20
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės
Vištiena puikiai tinka kepti orkaitėje. Netgi tik įtrinta druska ir iškepta orkaitėje vištiena tikrai bus minkšta. O jei ji bus įdėta į neįprastą marinatą ir ilgiau jame palaikyta, taip pat bus nepadoriai skani ir kvapni. Pagal šį receptą galima kepti ne tik blauzdas, bet ir šlauneles ar visą vištą.
Žingsnis 1
Marinatui spanguoles, medų, česnaką, apelsinų sultis, actą, maltus pipirus, papriką ir druską sumaišykite blenderiu iki vientisos masės. Sudėkite mėsą į nedidelį dubenį, užpilkite marinatu ir palikite marinuotis bent 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoštą formą patepkite aliejumi ir sudėkite į ją blauzdas su likusiu marinatu. Ant mėsos sudėkite citrinos griežinėlius ir rozmarino šakeles. Įdėkite formą į kepimo rankovę, viršuje padarykite kelias nedideles skylutes ir uždarykite šonus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos.
Kategorijos