Publikavimo data: 2025-08-19
Orkaitėje su garstyčiomis kepta kiauliena
Dažnai šventiniam stalui kepamas visas mėsos gabalas ir patiekiamas lėkštėje su šviežiomis daržovėmis. Tai atrodo labai gražiai ir įspūdingai. Toks patiekalas paprastai dedamas stalo viduryje, kad kiekvienas svečias galėtų pasiekti lėkštę ir paragauti sultingos ir sultingos mėsos. Tačiau net ir darbo dienomis galite kepti mėsą visai šeimai, šiek tiek sumažinę apimtį. Yra daugybė receptų, kaip kepti kiaulieną ar jautieną orkaitėje, taip pat ir garstyčiose. Tačiau 2 rūšių garstyčių naudojimas vienu metu viename recepte yra retenybė. Šiame recepte naudojamos rusiškos garstyčios, kurios pagardins patiekalą, ir prancūziškos garstyčios, kurios savo saldžiu poskoniu ir smulkiais grūdeliais sukels sensaciją.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite mėsos marinatą. Į medinį dubenį supilkite bekvapį rafinuotą aliejų, įpilkite rusiškų aštriųjų garstyčių ir pagardinkite maltais aitriosios paprikos pipirais, kurie mėsai suteiks ne tik ryškų aštrų skonį, bet ir gražų rausvą atspalvį. Padažą gerai išmaišykite nedideliu plakikliu arba šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, sudėkite išspaustas česnako skilteles ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pasirinktą kiaulienos gabalą kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite vienkartiniais virtuviniais rankšluosčiais, kad iš mėsos būtų pašalintas drėgmės perteklius.
Žingsnis 4
Užsimaukite vienkartines pirštines ir, laikydami mėsą rankose, visą kiaulienos gabalą iš visų pusių aptepkite garstyčių marinatu, įtrinkite jį į mėsą. Dėl šio garstyčių marinato mėsa taps minkšta ir sultinga.
Žingsnis 5
Kiaulieną sudėkite į dubenį, ant jos uždėkite Dižono garstyčių ir šaukštu paskirstykite jas po visą paviršių. Prancūziškos garstyčios kepant ant mėsos sukuria labai traškią, įdomią grūdų plutelę. Uždenkite dubenį su mėsa maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 5 valandoms, kad mėsa marinuotųsi ir sugertų skonį.
Žingsnis 6
Praėjus nurodytam laikui, paimkite nedidelį kepimo indą, išklokite jį pergamentiniu popieriumi ir ant jo sudėkite marinuotą mėsą.
Žingsnis 7
Įdėkite formą su mėsa į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių pagal Celsijų, įjungę apatinį kaitinimo režimą be konvekcijos. Uždenkite mėsą folijos lakštu, kad galėtų cirkuliuoti oras. Formos nereikia sandariai uždaryti folija. Taip mėsą kepkite 1 valandą ir 15 minučių. Tada nuimkite folijos lakštą ir toliau kepkite kiaulieną garstyčiose dar apie 30 minučių. Kai mėsa bus iškepusi, ją pradurkite peiliu, kad patikrintumėte, ar mėsa iškepusi. Peilis turėtų lengvai įsmigti į mėsą, o mėsos sultys turėtų būti šviesios spalvos.
Kategorijos