Publikavimo data: 2024-06-22
Oro kefyro blyneliai su karameliniais obuoliais
Kefyro blyneliai skanūs patys savaime, tačiau dar skanesnius juos galite padaryti įdėję karamelinių obuolių. Su jais patiekalas iš naminio virsta restorano patiekalu. Dovanokite sau ir savo artimiesiems šiuos blynelius pusryčiams, popietiniam užkandžiui ar tiesiog arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į dubenį, į jį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską, sodą ir viską gerai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 2
Į kefyro ir kiaušinių mišinį suberkite miltus ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Leiskite tešlai pastovėti 5 minutes.
Žingsnis 3
Šaukštu šaukštu dėkite tešlą į keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Atsargiai nuimkite tešlą nuo dubens krašto - tai gudrybė, kad frikatos būtų dar puresnės. Kepkite fritas ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol iškeps, maždaug po 3 minutes.
Žingsnis 4
Iškeptas bulvytes sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 5
Kol kepa bulvytės, tuo pačiu metu paruoškite karamelinius obuolius. Obuolius perpjaukite pusiau, pašalinkite kotelį ir šerdį. Supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite sviestą ir cukrų. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite šiuos ingredientus iki skystos būsenos.
Žingsnis 7
Sudėkite obuolius, gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos didžioji dalis skysčio ir obuoliai karamelizuosis (apie 10 min.). Nepamirškite reguliariai maišyti.
Kategorijos