Žingsnis 1
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir druska. Neplakite stipriai, tik maišykite, kad cukrus ir druska ištirptų.
Žingsnis 2
Mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės šiek tiek pašildykite kefyrą, kol pasigirs pirmasis "gurkšnis": matosi išrūgos, bet taip, kad jos nesubyrėtų.
Žingsnis 3
Nuolat maišydami pamažu supilkite šiltą kefyrą į kiaušinių masę.
Žingsnis 4
Į skystą mišinį mažomis porcijomis po 2 valgomuosius šaukštus didelėmis saujomis suberkite miltų mišinį ir maišykite plakikliu viena kryptimi, kad susidarytų tiršta vienalytė tešla.
Žingsnis 5
Tešla turi ne laisvai slysti nuo šaukšto, o tingiai slinkti žemyn.
Žingsnis 6
Ant tešlos persijokite sodą. Kruopščiai, bet greitai įmaišykite ją į tešlą.
Žingsnis 7
Leiskite tešlai pastovėti 10-15 minučių, kol pradės kilti burbuliukai, kad miltai spėtų ištirpti, o dujų burbuliukai tolygiai pasiskirstytų tešloje. Toliau tešlos nemaišykite; atsargiai šaukštu įmaišykite tešlą nuo krašto.
Žingsnis 8
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus ir jį įkaitinkite, tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Panardinkite šaukštą į aliejų ir šaukšteliu arba drėgnu pirštu semkite tešlą. Kepkite, kol apačia paruduos, o viršus išsipūs.
Žingsnis 9
Apverskite ir apkepkite kitą pusę. Kartkartėmis įpilkite aliejaus, kol visa tešla iškeps.