Publikavimo data: 2024-06-09
Skanus troškinys su grikiais, vištiena ir grybais
Troškinys yra nuostabus patiekalas, kurį galima pagaminti beveik iš bet kokių maisto produktų. Jo sudėtis gali būti ir tradicinė, ir egzotiška. Tačiau yra laiko patikrintų ir seniai žinomų pelningų derinių. Vienas iš jų - grikiai, vištiena ir grybai. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti skanų ir sveiką troškinį iš tradicinių rusų virtuvės produktų. Jų rasite kiekvienos šeimininkės šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoštus grikius sudėkite į puodą, užpilkite 450 ml vandens, užvirinkite ir virkite 15 minučių, kol jie pusiau išvirs, tada nusausinkite.
Žingsnis 2
Iš vištienos šlaunelių išimkite mėsą. Supjaustykite filė mažais kubeliais. Sudėkite į kepimo indą, pasūdykite, išmaišykite ir išlyginkite plonu sluoksniu.
Žingsnis 3
Paruoštą svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrus, 4 minutes. Sudėkite morkas ir kartu kepkite 3 minutes. Sudėkite svogūnus ir morkas į formą ant vištienos mėsos, išlyginkite. Pievagrybius supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę, kurioje kepė svogūnai ir morkos. Kepkite 10 minučių, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 4
Sudėkite grybus su grikiais ir išmaišykite. Sudėkite grikius ir grybus ant daržovių. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir grietinę. Įdėkite per presą išspaustą česnaką. Įdarą išmaišykite ir juo tolygiai uždenkite grikius.
Žingsnis 5
Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite grikius su grybais ir vištiena 30 minučių, kol iškeps. Kai patiekalas bus paruoštas, išimkite formą iš orkaitės ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite dar 10 minučių, kol sūris išsilydys.
Kategorijos