Publikavimo data: 2025-08-18
Oro vištienos terinas su daržovėmis
Terinas - prancūziškas patiekalas, tradiciškai gaminamas iš mėsos, žuvies ir daržovių. Jis dažnai vadinamas mėsos duona, nors šis patiekalas gali būti gaminamas ne tik iš mėsos. Viename terine gali būti ir mėsos, ir kepenų, ir daržovių. O žuvies versijoje gali būti žuvies gabalėlių, krabų, taip pat krevečių. Norint išgauti subtilią tekstūrą, žuvis arba mėsa sutrinama blenderiu, įmaišoma grietinėlės. Pagal taisykles terinas ruošiamas stačiakampėje pailgoje kepimo formoje. Šis keptas paštetas paprastai patiekiamas prie šventinio stalo, tačiau ir darbo dienomis jis patiks jūsų artimiesiems.
Žingsnis 1
Susmulkinkite vištieną ir česnaką blenderiu, supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Visus ingredientus suplakite blenderiu, kad gautųsi vientisa, švelni tekstūra. Kuo ilgiau plaksite terinos pagrindą, tuo jis bus purus.
Žingsnis 2
Orkaitės indą ištepkite augaliniu aliejumi. Į pirmąjį sluoksnį sudėkite dalį mikseriu suplaktos masės, tada kukurūzų, žirnių ir paprikų mišinį. Ant daržovių sudėkite antrąją mėsos mišinio dalį kaip paskutinį sluoksnį. Terinos viduryje esančios ryškiaspalvės daržovės bus gražus pjūvis.
Žingsnis 3
Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite teriną apie 60 minučių, kol jis taps auksinis.
Kategorijos