Publikavimo data: 2024-05-19
Osetijos pyragas su bulvėmis ant kefyro
Iš kartos į kartą osetinų moterys perdavė tautinių pyragų receptą, kuris iki šių dienų nėra labai pasikeitęs. Tokie kepiniai tradiciškai ruošiami ir per šventes, ir liūdesio dienomis. Osetiški pyragai su bulvėmis ant kefyro gaminami apvalūs, kaip begalybės simbolis, arba trikampio formos religinių švenčių proga. Pagrindinis osetinų pyragų bruožas - plonas tešlos sluoksnis ir daug sultingo įdaro.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite 500 g miltų per smulkų sietelį į dubenį. Paruoškite raugą. Pusę miltų supilkite į kitą dubenį, suberkite mieles, kefyrą, druską ir cukrų. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai, kad opara pakiltų. Po to į oparą supilkite antrąją dalį miltų, įpilkite augalinį aliejų, vandenį, vištos kiaušinį. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą kepimui. Tešlą iškočiokite į dešrelę, padalykite į 3 lygias dalis, iš kiekvienos suformuokite rutuliuką, pabarstykite likusiais miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Bulves virkite pasūdytame vandenyje 20-25 minutes. Nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves. Sudėkite bryndzą, išmaišykite.
Žingsnis 4
Suformuokite osetinų kefyro pyragą. Ant miltais pabarstyto stalo padėkite vieną dalį tešlos. Minkykite ją delnais, kad gautųsi apskritimas. Ant duonos vidurio užtepkite 1/3 įdaro. Sluoksnio kraštus suvienykite pakeldami ir suspausdami. Gautą gaminį iškočiokite kočėlu, kad jo skersmuo padidėtų iki 30-40 cm. Pyrago centre padarykite skylutę. Tą patį padarykite su likusiomis tešlos ir įdaro dalimis.
Žingsnis 5
Iškepkite osetinų pyragus. Kiekvieną plokštainį kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos