Ossobuco su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Ossobuco su daržovėmis

"Ossobuco" - tai skani troškinta jautiena, paruošta pagal itališką receptą. Ossobuco reiškia "tuščiaviduris kaulas". Patiekalo pagrindą sudaro jautienos blauzdos ir kaulų čiulpai. Mėsa dvi valandas troškinama baltojo vyno padaže su daržovėmis. Rezultatas - puikus jautienos kepsnys, kurį verta įtraukti į banketinį meniu. Mėsa tampa labai minkšta ir praktiškai tirpsta burnoje. Kepimui rinkitės šviežią, ryškiai raudonos spalvos jautieną be dėmių ir pašalinių kvapų.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai, Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ossobuco su daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Jautienos blauzdas supjaustykite bent 4 cm storio kepsniais. Mėsą pagardinkite druska, pipirais ir maltu muskato riešutu. Miltus supilkite į lėkštę. Mėsą apvoliokite miltuose. Kepkite jautienos kepsnius sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje ant didelės ugnies. Mėsa turi paruduoti. Išimkite mėsą iš keptuvės, uždenkite dangčiu.

Žingsnis 2

Ossobuco su daržovėmis Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Supjaustytas daržoves sudėkite į keptuvę su kepamos mėsos riebalais. Pagardinkite druska ir pipirais, supilkite vyną, išmaišykite ir troškinkite 7 minutes. Į keptuvę sudėkite pomidorus, išmaišykite ir troškinkite 5-6 minutes.

Žingsnis 3

Ossobuco su daržovėmis Žingsnis 3
Paruoškite kepsnį. Sudėkite jautienos gabalėlius į keptuvę su daržovėmis, supilkite sultinį ir įmeskite rozmarino šakelę. Troškinkite patiekalą 2 valandas ant silpnos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos