Publikavimo data: 2024-05-01
Ossobuco su daržovėmis
"Ossobuco" - tai skani troškinta jautiena, paruošta pagal itališką receptą. Ossobuco reiškia "tuščiaviduris kaulas". Patiekalo pagrindą sudaro jautienos blauzdos ir kaulų čiulpai. Mėsa dvi valandas troškinama baltojo vyno padaže su daržovėmis. Rezultatas - puikus jautienos kepsnys, kurį verta įtraukti į banketinį meniu. Mėsa tampa labai minkšta ir praktiškai tirpsta burnoje. Kepimui rinkitės šviežią, ryškiai raudonos spalvos jautieną be dėmių ir pašalinių kvapų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Jautienos blauzdas supjaustykite bent 4 cm storio kepsniais. Mėsą pagardinkite druska, pipirais ir maltu muskato riešutu. Miltus supilkite į lėkštę. Mėsą apvoliokite miltuose. Kepkite jautienos kepsnius sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje ant didelės ugnies. Mėsa turi paruduoti. Išimkite mėsą iš keptuvės, uždenkite dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Supjaustytas daržoves sudėkite į keptuvę su kepamos mėsos riebalais. Pagardinkite druska ir pipirais, supilkite vyną, išmaišykite ir troškinkite 7 minutes. Į keptuvę sudėkite pomidorus, išmaišykite ir troškinkite 5-6 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite kepsnį. Sudėkite jautienos gabalėlius į keptuvę su daržovėmis, supilkite sultinį ir įmeskite rozmarino šakelę. Troškinkite patiekalą 2 valandas ant silpnos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu.
Kategorijos