Publikavimo data: 2024-06-15
Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata
Paslaptingas žodis "ossobuco" reiškia jautienos blauzdą, troškintą su daržovėmis. Tai tradicinis patiekalas, gaminamas šiaurės Italijoje, Lombardijoje. Paruoškite šį garsųjį itališką patiekalą vakarienei.
Žingsnis 1
Miltus sumaišykite su rozmarinais, čiobreliais, druska ir pipirais. Paruoštą blauzdą apvoliokite miltų mišinyje ir suriškite virvele, kad išlaikytų formą.
Žingsnis 2
Daržoves supjaustykite stambiais gabalais, o šoninę - šaškėmis.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite visas daržoves ir šoninę, kol įgaus ryškią spalvą ir paruduos. Sudėkite pomidorų pastą ir toliau kaitinkite intensyviai maišydami. Kai pasta apkeps, supilkite raudonąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti 20-30 %. Perkelkite daržoves į atskirą dubenį.
Žingsnis 4
Į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Apkepkite jame blauzdas iš visų pusių ant didelės ugnies. Baigiant kepti apšlakstykite raudonuoju vynu ir supilkite sultinį. Skystį nupilkite per pusę ir supilkite sviestą.
Žingsnis 5
Sudėkite blauzdas į paruoštas kepimo rankoves su keptuvės sultimis. Į kepimo maišelius paskirstykite daržoves ir padažą (jei naudojate du maišelius, padalykite po lygiai kiekvienam). Kepkite įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu 120-130 °C temperatūroje 4-5 valandas.
Žingsnis 6
Norėdami pagaminti gremolatą, susmulkinkite ir sumaišykite petražoles, česnaką ir citrinos žievelę, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Patiekite osso buco su daržovėmis, ant viršaus užbarstydami gremolatos.
Kategorijos