Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata

Paslaptingas žodis "ossobuco" reiškia jautienos blauzdą, troškintą su daržovėmis. Tai tradicinis patiekalas, gaminamas šiaurės Italijoje, Lombardijoje. Paruoškite šį garsųjį itališką patiekalą vakarienei.
Gaminimo laikas
340 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata Žingsnis 1
Miltus sumaišykite su rozmarinais, čiobreliais, druska ir pipirais. Paruoštą blauzdą apvoliokite miltų mišinyje ir suriškite virvele, kad išlaikytų formą.

Žingsnis 2

Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata Žingsnis 2
Daržoves supjaustykite stambiais gabalais, o šoninę - šaškėmis.

Žingsnis 3

Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite visas daržoves ir šoninę, kol įgaus ryškią spalvą ir paruduos. Sudėkite pomidorų pastą ir toliau kaitinkite intensyviai maišydami. Kai pasta apkeps, supilkite raudonąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti 20-30 %. Perkelkite daržoves į atskirą dubenį.

Žingsnis 4

Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata Žingsnis 4
Į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Apkepkite jame blauzdas iš visų pusių ant didelės ugnies. Baigiant kepti apšlakstykite raudonuoju vynu ir supilkite sultinį. Skystį nupilkite per pusę ir supilkite sviestą.

Žingsnis 5

Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata Žingsnis 5
Sudėkite blauzdas į paruoštas kepimo rankoves su keptuvės sultimis. Į kepimo maišelius paskirstykite daržoves ir padažą (jei naudojate du maišelius, padalykite po lygiai kiekvienam). Kepkite įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu 120-130 °C temperatūroje 4-5 valandas.

Žingsnis 6

Ossobuco su keptomis daržovėmis ir gremolata Žingsnis 6
Norėdami pagaminti gremolatą, susmulkinkite ir sumaišykite petražoles, česnaką ir citrinos žievelę, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Patiekite osso buco su daržovėmis, ant viršaus užbarstydami gremolatos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos