Padažas iš vištienos su pomidorais, sūriu ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Padažas iš vištienos su pomidorais, sūriu ir grybais

Vištienos padažas yra labai paprastas, bet originalus vištienos krūtinėlės gaminimo receptas. Vištienos filė būna labai sultinga, švelni ir aromatinga, jei ji iš anksto apskrudinama, lengvai apkepinama, o tada iškepama su pomidorais ir sūriu. Patiekalas gaunasi labai skanus, puikiai tinka šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Padažas iš vištienos su pomidorais, sūriu ir grybais Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais 1 cm storio kepsneliais, pamuškite plaktuvu, pabarstykite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Padažas iš vištienos su pomidorais, sūriu ir grybais Žingsnis 2
Kepkite krūtinėlę įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus, kol ji bus pusiau iškepusi, po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Padažas iš vištienos su pomidorais, sūriu ir grybais Žingsnis 3
Grybus supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis, o svogūną - kubeliais. Kepkite grybus ir svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Padažas iš vištienos su pomidorais, sūriu ir grybais Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį, pomidorą supjaustykite plonais apskritimais. Iškeptą krūtinėlę sudėkite ant kepimo skardos, apliekite grietine. Ant grietinės sudėkite grybus ir pomidorus, pabarstykite sūriu.

Žingsnis 5

Padažas iš vištienos su pomidorais, sūriu ir grybais Žingsnis 5
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos