Publikavimo data: 2025-08-19
Padažas iš vištienos su pomidorais, sūriu ir grybais
Vištienos padažas yra labai paprastas, bet originalus vištienos krūtinėlės gaminimo receptas. Vištienos filė būna labai sultinga, švelni ir aromatinga, jei ji iš anksto apskrudinama, lengvai apkepinama, o tada iškepama su pomidorais ir sūriu. Patiekalas gaunasi labai skanus, puikiai tinka šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais 1 cm storio kepsneliais, pamuškite plaktuvu, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Kepkite krūtinėlę įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus, kol ji bus pusiau iškepusi, po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis, o svogūną - kubeliais. Kepkite grybus ir svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį, pomidorą supjaustykite plonais apskritimais. Iškeptą krūtinėlę sudėkite ant kepimo skardos, apliekite grietine. Ant grietinės sudėkite grybus ir pomidorus, pabarstykite sūriu.
Žingsnis 5
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos