Publikavimo data: 2024-03-24
Paltusas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais
Paruoškite skanią vakarienę iš žuvies filė ir šviežių daržovių. Šiame recepte išsamiai aprašyta, kaip paruošti paltuso filė sezamo sėklose ir sultingą daržovių garnyrą iš briuselinių kopūstų ir cukinijų. Paltusas yra labai sveika žuvis, kurioje gausu kalio, fosforo, magnio ir seleno. Tai būtina sveikos mitybos dalis.
Žingsnis 1
Grilio keptuvę patepkite sviestu ir trintu česnaku ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytas cukinijas. Prieš tai cukinijų nereikia nulupti.
Žingsnis 2
Briuselio kopūstus supjaustykite pusiau ir taip pat pakepinkite svieste su česnaku.
Žingsnis 3
Įmerkite abi paltuso filė puses į plaktą kiaušinį, o tada į sezamo sėklas.
Žingsnis 4
Keptuvėje apkepkite žuvį iš abiejų pusių. Iš viso ji keps apie 7 minutes.
Žingsnis 5
Iškeptą žuvį ir daržoves sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius. Po šios procedūros į lėkštę pirmiausia sudėkite daržoves, o paskui žuvį. Papuoškite žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos