Paltusas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Paltusas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais

Paruoškite skanią vakarienę iš žuvies filė ir šviežių daržovių. Šiame recepte išsamiai aprašyta, kaip paruošti paltuso filė sezamo sėklose ir sultingą daržovių garnyrą iš briuselinių kopūstų ir cukinijų. Paltusas yra labai sveika žuvis, kurioje gausu kalio, fosforo, magnio ir seleno. Tai būtina sveikos mitybos dalis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, sezamas, žuvis, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.57/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paltusas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 1
Grilio keptuvę patepkite sviestu ir trintu česnaku ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytas cukinijas. Prieš tai cukinijų nereikia nulupti.

Žingsnis 2

Paltusas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 2
Briuselio kopūstus supjaustykite pusiau ir taip pat pakepinkite svieste su česnaku.

Žingsnis 3

Paltusas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 3
Įmerkite abi paltuso filė puses į plaktą kiaušinį, o tada į sezamo sėklas.

Žingsnis 4

Paltusas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 4
Keptuvėje apkepkite žuvį iš abiejų pusių. Iš viso ji keps apie 7 minutes.

Žingsnis 5

Paltusas su ant grotelių keptomis cukinijomis ir Briuselio kopūstais Žingsnis 5
Iškeptą žuvį ir daržoves sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius. Po šios procedūros į lėkštę pirmiausia sudėkite daržoves, o paskui žuvį. Papuoškite žaliaisiais svogūnais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos