Publikavimo data: 2024-03-28
Paprasta aštri ajika
Adžika - tai kaukazietiškas užkandis iš aštrių pipirų ir prieskonių. Labai dažnai į jį dedama pomidorų, saldžiųjų paprikų ir kitų daržovių. Užkandis išpopuliarėjo visoje posovietinėje erdvėje. Šiame recepte pateikiamas būdas paruošti paprastą adžiką iš pomidorų, paprikų, svogūnų, morkų su česnakais ir aitriosiomis paprikomis. Ajika gaunasi sotus ir vidutiniškai aštrus. Jei norite, kad būtų aštresnė, įdėkite daugiau aitriųjų paprikų.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite mažais gabalėliais, kuriuos bus patogu sumalti mėsmale.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Morkas taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais, kuriuos bus patogu susmulkinti mėsmale.
Žingsnis 5
Paruoškite česnaką. Iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Jei norite, kad ajika būtų labai aštri, sėklas palikite.
Žingsnis 6
Viską sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 7
Supilkite daržovių mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 1 valandą.
Žingsnis 8
Į daržoves supilkite augalinį aliejų, cukrų, druską ir actą. Viską sumaišykite ir troškinkite dar 10 minučių. Adžika paruošta.
Žingsnis 9
Sterilizuokite stiklainius. Tai galite padaryti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, orkaitėje. Išplaukite stiklainius ir 20 minučių pašaukite juos į orkaitę 100-110 °C temperatūroje. Pasibaigus sterilizacijai, išjunkite orkaitę ir leiskite stiklainiams šiek tiek atvėsti. Išimkite juos sausu rankšluosčiu. Jei stiklainius ištrauksite drėgnu rankšluosčiu, jie gali sprogti nuo temperatūrų skirtumo. Geriau orkaitėje sterilizuoti tik dangtelius su užsukamais dangteliais be gumyčių. Gumytės orkaitėje gali sutrūkinėti arba išsilydyti.
Žingsnis 10
Išpilstykite adžiką į stiklainius. Stiklainius susukite, apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode arba rankšluosčiu ir palikite 24 valandoms. Po to padėkite juos į sandėliuką arba rūsį.
Kategorijos