Paprasta aštri ajika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Paprasta aštri ajika

Adžika - tai kaukazietiškas užkandis iš aštrių pipirų ir prieskonių. Labai dažnai į jį dedama pomidorų, saldžiųjų paprikų ir kitų daržovių. Užkandis išpopuliarėjo visoje posovietinėje erdvėje. Šiame recepte pateikiamas būdas paruošti paprastą adžiką iš pomidorų, paprikų, svogūnų, morkų su česnakais ir aitriosiomis paprikomis. Ajika gaunasi sotus ir vidutiniškai aštrus. Jei norite, kad būtų aštresnė, įdėkite daugiau aitriųjų paprikų.
Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
74 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprasta aštri ajika Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite mažais gabalėliais, kuriuos bus patogu sumalti mėsmale.

Žingsnis 2

Paprasta aštri ajika Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 3

Paprasta aštri ajika Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Paprasta aštri ajika Žingsnis 4
Morkas taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais, kuriuos bus patogu susmulkinti mėsmale.

Žingsnis 5

Paprasta aštri ajika Žingsnis 5
Paruoškite česnaką. Iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Jei norite, kad ajika būtų labai aštri, sėklas palikite.

Žingsnis 6

Paprasta aštri ajika Žingsnis 6
Viską sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu.

Žingsnis 7

Paprasta aštri ajika Žingsnis 7
Supilkite daržovių mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 1 valandą.

Žingsnis 8

Paprasta aštri ajika Žingsnis 8
Į daržoves supilkite augalinį aliejų, cukrų, druską ir actą. Viską sumaišykite ir troškinkite dar 10 minučių. Adžika paruošta.

Žingsnis 9

Paprasta aštri ajika Žingsnis 9
Sterilizuokite stiklainius. Tai galite padaryti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, orkaitėje. Išplaukite stiklainius ir 20 minučių pašaukite juos į orkaitę 100-110 °C temperatūroje. Pasibaigus sterilizacijai, išjunkite orkaitę ir leiskite stiklainiams šiek tiek atvėsti. Išimkite juos sausu rankšluosčiu. Jei stiklainius ištrauksite drėgnu rankšluosčiu, jie gali sprogti nuo temperatūrų skirtumo. Geriau orkaitėje sterilizuoti tik dangtelius su užsukamais dangteliais be gumyčių. Gumytės orkaitėje gali sutrūkinėti arba išsilydyti.

Žingsnis 10

Paprasta aštri ajika Žingsnis 10
Išpilstykite adžiką į stiklainius. Stiklainius susukite, apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode arba rankšluosčiu ir palikite 24 valandoms. Po to padėkite juos į sandėliuką arba rūsį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos