Publikavimo data: 2024-03-23
Paprasta cukinijų tyrės sriuba
Su cukinija, regis, viskas aišku: iš jos galima gaminti paplotėlius, cukinijų ikrus, faršą arba tiesiog kepti. Tiesą sakant, patiekalų iš cukinijų sąrašai nuolat papildomi naujais, nes šis produktas yra universalus: jei norisi, jis gali tapti net saldus. Tačiau dienotvarkėje - ne uogienė, o švelni ir lengva sriubos tyrė, kuri paruošiama vos per 30 minučių.
Žingsnis 1
Įkaitintame alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite cukinijas ir kepkite dar 5 minutes. Tuomet sudėkite bulves, užpilkite vandeniu ir troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Virtas daržoves susmulkinkite trintuvu, kol jos taps tyre.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę, sviestą, gerai išmaišykite ir virkite sriubą ant silpnos ugnies 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Pagardinkite druska ir pipirais ir patiekite.
Kategorijos