Publikavimo data: 2025-08-18
Paprasta kepta vištienos krūtinėlė su krevetėmis, anakardžių riešutais ir alyvuogėmis
Kepta vištienos krūtinėlė su krevetėmis, anakardžių riešutais ir alyvuogėmis - neįprastas ir labai įdomus patiekalas. Vištienos krūtinėlė kepama su daržovėmis, prieskoniais ir terijakio padažu. Todėl ji būna tokia sultinga, rafinuota ir turtingo skonio. O krevetės puikiai papildo patiekalą. Be to, vištienos krūtinėlėje yra daug naudingų medžiagų. Ji užtikrina antinksčių ir inkstų veiklą, valo kepenis nuo riebalų pertekliaus, taip pat saugo nuo insulto ir infarkto.
Žingsnis 1
Krevetes 7 minutes palaikykite verdančiame vandenyje ir nulupkite. Vištienos krūtinėlę 15 minučių pamirkykite vandenyje. Paruoškite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir 3 min. pakepinkite česnaką ir svogūną. Krūtinėlę supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę.
Žingsnis 2
Sudėkite prieskonius, sojų padažą ir terijakio padažą, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 7 minutes. Suberkite anakardžius ir maišydami kepkite 10 minučių. Į lėkštę suberkite terijakio padažą, kepinius, druską, pomidorus, kalendras, alyvuoges ir krevetes.
Kategorijos