Paprasta prancūziška svogūnų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Paprasta prancūziška svogūnų sriuba

Svogūnų sriubai pagaminti reikės jautienos sultinio ir sauso baltojo vyno. Dėl jų sriuba bus nepaprastai skani. Tačiau svarbiausias ingredientas yra svogūnas, kurį reikia pakepinti, kol įgaus auksinę spalvą. Sūris tinka pakankamai riebus, ne mažiau kaip 45 %. Duoną galima naudoti riekelėmis arba supjaustytą nedideliais gabalėliais. Pastarasis variantas yra patogesnis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Paprasta prancūziška svogūnų sriuba Žingsnis 1
Pakepinkite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies po dangčiu, retkarčiais pamaišydami. Kai svogūnai taps skaidrūs ir auksinės spalvos, suberkite miltus ir padidinkite ugnį. Kepkite minutę. Nuolat maišykite. Supilkite vyną ir kelis gurkšnius sultinio. Palaikykite ant vidutinės ugnies 7 minutes.

Žingsnis 2

Paprasta prancūziška svogūnų sriuba Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Sudėkite duoną į sausą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Jei norite, galite naudoti skrudintuvą.

Žingsnis 3

Paprasta prancūziška svogūnų sriuba Žingsnis 3
Baigkite virti sriubą. Į puodą suberkite svogūnus, supilkite sultinį. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įdėkite lauro lapą. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Paimkite puodus, supilkite į juos sriubą. Pabarstykite sūriu, įdėkite sluoksnį džiūvėsėlių ir vėl pabarstykite sūriu. Dėkite puodus į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su vištiena, sriubos, paprastos, pietūs, bulvių sezonas, morkų sezonas, be bendrų alergenų, sriuba su mėsos kukuliais, receptų knyga, sriubos su malta vištiena

Kategorijos