Publikavimo data: 2025-08-19
Paprasta prancūziška svogūnų sriuba
Svogūnų sriubai pagaminti reikės jautienos sultinio ir sauso baltojo vyno. Dėl jų sriuba bus nepaprastai skani. Tačiau svarbiausias ingredientas yra svogūnas, kurį reikia pakepinti, kol įgaus auksinę spalvą. Sūris tinka pakankamai riebus, ne mažiau kaip 45 %. Duoną galima naudoti riekelėmis arba supjaustytą nedideliais gabalėliais. Pastarasis variantas yra patogesnis.
Žingsnis 1
Pakepinkite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies po dangčiu, retkarčiais pamaišydami. Kai svogūnai taps skaidrūs ir auksinės spalvos, suberkite miltus ir padidinkite ugnį. Kepkite minutę. Nuolat maišykite. Supilkite vyną ir kelis gurkšnius sultinio. Palaikykite ant vidutinės ugnies 7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Sudėkite duoną į sausą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Jei norite, galite naudoti skrudintuvą.
Žingsnis 3
Baigkite virti sriubą. Į puodą suberkite svogūnus, supilkite sultinį. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įdėkite lauro lapą. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Paimkite puodus, supilkite į juos sriubą. Pabarstykite sūriu, įdėkite sluoksnį džiūvėsėlių ir vėl pabarstykite sūriu. Dėkite puodus į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
Kategorijos