Publikavimo data: 2024-06-09
Paprasta sriuba su bulvėmis ir vištienos blauzdelėmis
Kai reikia greitai paruošti vakarienę visai šeimai, sriuba su bulvėmis ir vištienos blauzdelėmis bus kaip tik. Ji būna soti, aromatinga ir sotaus skonio. Vištienos blauzdelėse gausu baltymų, aminorūgščių, geležies ir magnio. Ji visai neriebi, net vaikai mielai valgo šią sriubą.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrūs, sudėkite tarkuotas morkas, išmaišykite, kepkite dar 3-4 min.
Žingsnis 2
Vištienos blauzdelę virkite apie 20 minučių. Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į blauzdelę. Tada į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, įberkite druskos, pipirų, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 3
Likus 5 minutėms iki sriubos ruošimo, dubenėlyje įmuškite kiaušinius ir maišydami supilkite į sriubos puodą. Išmaišykite, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos