Publikavimo data: 2024-06-09
Paprasta sūrio sriuba
Karšti pirmieji patiekalai yra neatsiejama sveikos mitybos dalis, jie yra bet kurios šeimos mitybos racione. Todėl šiuolaikinės šeimininkės kulinarinėje knygoje visada yra jos mėgstamiausių pirmųjų patiekalų receptų. Tačiau dažnai jos neturi laiko virti sudėtingos sriubos ar barščių nuo nulio. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti paprastą, sveiką ir lengvą sūrio sriubą. Skoniu ji niekuo nenusileidžia sudėtingesnėms sriuboms, tačiau jai paruošti prireiks daug mažiau laiko.
Žingsnis 1
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas ir bulves - vidutinio storio griežinėliais. Didelę keptuvę aukštais kraštais pastatykite ant ugnies, gerai įkaitinkite ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas ir bulves ir kepkite 10 minučių, kol iškeps iki pusės.
Žingsnis 2
Įpilkite pusantro litro filtruoto vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį. Pagardinkite druska, uždenkite ir virkite 20 minučių. Baigiant virti įberkite stambiai tarkuoto sūrio ir smulkintų žolelių. Po minutės išjunkite dujas ir palikite kelias minutes pastovėti.
Kategorijos