Publikavimo data: 2024-10-14
Paprasta šurpa su dorados, sterlės ir lašišos filė
Šurpa su dorada, sterko filė ir lašiša - nepaprastai skanus ir sotus patiekalas. Jame taip pat yra daug naudos dėl skirtingų žuvų rūšių. Doradoje yra nemažai jodo, taip pat tokių mikroelementų kaip fluoras, litis, geležis, bromas ir boras. Valgant šios žuvies mėsą išvengiama skydliaukės ligų. Sterletoje gausu naudingųjų rūgščių, pavyzdžiui, omega-3, kurios gerina smegenų veiklą ir stabilizuoja kraujotaką.
Žingsnis 1
Paruoškite puodą vandens ir išvirkite bulves su odele. Tada bulves atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Užvirinkite sultinį ir sudėkite visas daržoves (išskyrus bulves) bei žuvį.
Žingsnis 2
Sudėkite lauro lapą, juoduosius pipirus, druską, alyvuogių aliejų ir sviestą. Kepkite 25 minutes, tada sudėkite sveikus vyšninius pomidorus ir virkite dar 10 minučių. Sudėkite bulves ir virkite 20 minučių.
Kategorijos