Publikavimo data: 2024-10-14
Paprasta žiemos adzhika su česnakais
Adžika yra kilusi iš Abchazijos, tačiau daugelis žmonių ją laiko prieskoniu, o ne patiekalu. Tai yra pakankamai aštrus prieskonis, sudarytas iš pastos pavidalo masės, į kurią taip pat įeina įvairios sausos žolelės, česnakai, pridedant nedidelį kiekį valgomosios druskos.
Žingsnis 1
Paprikas pakaitomis smulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Tarp smulkinimo ingredientų įmeskite kelias skilteles česnako. Supilkite susmulkintas daržoves į didelį dubenį.
Žingsnis 2
Tada paruoštą adžiką supilkite į stiklainius ir uždenkite kaproniniais dangteliais. Nuneškite juos į šaltą vietą, tada jie nesuges. Ajika galioja apie metus, todėl paruoškite ją vasarą ir turėsite puikų patiekalą ant Naujųjų metų stalo.
Kategorijos