Publikavimo data: 2024-06-09
Paprasta žirnių sriuba
Žirniai labai lengvai virškinami organizme, normalizuoja medžiagų apykaitos procesus, stabdo odos ir viso organizmo senėjimą. Kruopose taip pat yra jodo, geležies, kalio ir fosforo. Ruošiant sriubą, žirnius reikėtų pamirkyti, kad jie greičiau išvirtų. Kalbant apie kitus ingredientus, čia jau kiekviena šeimininkė renkasi pagal savo skonį. Šiame recepte žirnių sriuba su vištienos filė.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite bulves, morkas ir svogūnus. Bulves supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai supjaustykite, o morką sutarkuokite.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite svogūną. Kai paruduos, sudėkite tarkuotas morkas. Į keptuvę sudėkite bulves, tada supilkite kepimo mišinį. Kepkite dar apie 10 minučių.
Kategorijos