Publikavimo data: 2025-08-18
Paprastas Cezaris su krevetėmis.
Cezario salotos, priešingai nei įprasta manyti, buvo išrastos jų kūrėjo, italo Cezario Kardinio, kuriam priklausė keli restoranai Meksikoje, garbei. Jos buvo sugalvotos iš to, kas liko virtuvėje, kai baigėsi beveik visi produktai. Salotas paprasta paruošti, o šiandien yra daugybė jų ruošimo variantų. Šiame recepte aptarsime paruošimo būdą su keptomis krevetėmis.
Žingsnis 1
Išvirkite krevetes ir nulupkite kiautus. Pomidorus perpjaukite per pusę. Susmulkinkite duonos džiūvėsėlius mažais gabalėliais. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi. Į įkaitintą keptuvę sudėkite krevetes ir kepkite porą minučių.
Žingsnis 3
Salotų mišinį, kruopas ir pomidorus sudėkite į gilų salotinę. Apšlakstykite padažu ir alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite. Sudėkite salotas į lėkštę, sudėkite krevetes ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos