Publikavimo data: 2024-05-25
Paprastas croque-monsieur
"Croque monsieur" yra labai populiarus patiekalas prancūzų restoranuose ir bistro. Šie skanūs sumuštiniai su kumpiu, sūriu ir Bešamelio padažu puikiai tinka sotiems pusryčiams ar dienos užkandžiams. Viena iš croque monsieur versijų yra croque madame, skiriasi tik tuo, kad ant viršaus dedamas keptas kiaušinis.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti padažą, keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu, kad neliktų gumuliukų, keliais etapais supilkite pieną. Įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto ir maišydami kelias minutes pavirkite keptuvėje.
Žingsnis 2
Apatines sumuštinio riekes aptepkite po 1 arbatinį šaukštelį padažo, ant viršaus uždėkite sūrio riekeles, tada kumpį ir vėl sūrį, sumuštinį uždenkite duonos viršumi. Viršų gausiai aptepkite likusiu padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 7-10 minučių.
Kategorijos