Publikavimo data: 2025-08-19
Paprastas cukinijų troškinys su grybais ir sezamo sėklomis
Cukinija - tai moliūginių šeimos daržovė, kuri paprastai valgoma neprinokusi, kaip ir agurkas. Cukinija labai naudinga druskų apykaitai, nes pasižymi diuretinėmis savybėmis, padeda šalinti toksinus ir mažina "blogojo" cholesterolio kiekį. Cukinijas galima ruošti bet kaip - kepti, troškinti, virti garuose, troškinti, kepti, jos yra daugelio patiekalų dalis. Labai skanūs įvairūs cukinijų troškiniai, į kuriuos galima dėti bet kokių daržovių įvairiais deriniais. Paruoškite paprastą jaunų cukinijų troškinį su grybais ir morkomis, įberkite sezamo sėklų ir jau po pusvalandžio ant stalo turėsite skanų ir sveiką patiekalą.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, sudėkite tarkuotas arba pjaustytas morkas ir nuolat maišydami kepkite dar apie 2 min. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite, kol išgaruos grybų skystis.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite kubeliais arba griežinėliais supjaustytą cukiniją ir troškinkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Pagardinkite druska, prieskoninėmis žolelėmis, pipirais, sezamo sėklomis ir ant silpnos ugnies virkite dar 5 minutes. Išjunkite kaitlentę ir patiekite troškinį.
Kategorijos