Publikavimo data: 2025-08-16
Paprastas kalakutienos receptas
Kalakutiena yra geras pasirinkimas tiems, kurie nori laikytis dietos. Kalakutiena nereikalauja ypatingų gaminimo įgūdžių, yra minkšta ir beveik neriebi. Ją galima ruošti įvairiais būdais, dažniausias variantas - kepti orkaitėje. Kalakutienos patiekalų tėvyne laikoma Amerika. Tradiciškai kiekviena šeima šį paukštį kepa Padėkos dieną. Jei neturite laiko ilgai troškinti mėsos orkaitėje, kalakutą galima troškinti.
Žingsnis 1
Iškepkite kalakutą. Apvoliokite kalakutienos gabaliukus miltuose ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol paruduos. Sudėkite smulkintus pomidorus, česnaką ir svogūną. Kepkite, kol daržovės iškeps, apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir užvirinkite patiekalą. Sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, suberkite raudonėlius, druską ir juoduosius pipirus ir intensyviai maišykite. Padažą sudėkite į keptuvę su kalakutiena ir daržovėmis. Jei reikia, pabarstykite druska. Įdėkite lauro lapą ir uždengę dangtį virkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos