Publikavimo data: 2024-06-13
Paprastas kotletų receptas
Norint paruošti skanią ir sultingą mėsą, pavyzdžiui, kiaulienos kotletus, nebūtina ilgai marinuoti mėsos ar ruošti sudėtingos tešlos iš daugybės ingredientų. Viskas, ko reikia sėkmingam kotletų kepimui, yra gera šviežia mėsa, druska ir juodieji pipirai bei kepimo aliejus. Kad mėsa įgautų patrauklią plutelę, o viduje išliktų minkšta, kepkite ją greitai ant didelės ugnies. O kotletus galite patiekti su naminiu svogūnų padažu, pagamintu iš keturių rūšių svogūnų, sūrio ir baltojo vyno.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulieną supjaustykite maždaug 0,4-0,5 cm storio kepsniais. Padėkite mėsą ant medinės pjaustymo lentos, uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių sumuškite virtuviniu plaktuku. Iš abiejų pusių sumuštą mėsą pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Į gerai įkaitintą keptuvę sudėkite kiaulieną ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių po 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą kotletams. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir augalinį aliejų, sudėkite baltuosius, raudonuosius, žaliuosius svogūnus ir askaloninius česnakus ir maišydami medine mentele kepkite 5-7 minutes. Tada supilkite baltąjį vyną, druską ir tarkuotą sūrį. Gerai išmaišykite iki vientisos masės ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol sūris visiškai išsilydys.
Kategorijos