Publikavimo data: 2025-08-20
Paprastas maltos veršienos troškinys su daržovėmis ir pomidorų pasta
Dėl veršienos ir daržovių derinio patiekalas yra nepaprastai skanus ir aromatingas. Veršienoje taip pat yra daug naudingų medžiagų. Joje yra mažiau cholesterolio nei jautienoje. Be to, joje yra daug želatinos, kuri gerina sąnarių būklę ir gerina kraujo krešėjimą. Veršienoje taip pat yra daug cholino, kuris būtinas tinkamam nervų sistemos funkcionavimui.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite vieną svogūną ir vieną papriką. Sudėkite kopūstus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Supilkite vandenį, uždenkite ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Kitoje keptuvėje įpilkite likusį alyvuogių aliejų ir 3 minutes pakepinkite antrąjį svogūną. Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir ant didelės ugnies kepkite 7 minutes. Tada sudėkite pomidorus su jų sultimis.
Žingsnis 3
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies. Atidarykite keptuvės su kopūstais dangtį ir sudėkite pomidorų pastą, sviestą, druską ir juoduosius pipirus. Padidinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 4
Paruoškite karščiui atsparų kepimo indą. Ant dugno sudėkite pusę kopūstų ir išlyginkite. Tada sudėkite maltą mėsą, grybus ir likusią pusę kopūstų. Viršų apibarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos