Publikavimo data: 2024-06-16
Paprastas skanių azu receptas
Azu yra sotus ir labai skanus totorių virtuvės patiekalas, kuris jau seniai užkariavo milijonų žmonių visame pasaulyje širdis. Klasikinį azu sudaro jautiena, bulvės ir įvairios daržovės, kurios ilgai troškinamos keptuvėje ir iš paprastų, visiems pažįstamų ingredientų virsta unikalia skonių maištimi, kuriai nėra lygių.
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, o morkas, svogūnus ir agurkus - griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite mėsą 5-7 minutes, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Sudėkite svogūnus į apkeptą mėsą ir kepkite dar apie minutę. Tada sudėkite morkas ir dar porą minučių pakepinkite viską kartu, o tada dar minutę pakepinkite viską kartu su agurkais.
Žingsnis 3
Į apkeptas daržoves ir mėsą pagal skonį įpilkite pomidorų pastos, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir supilkite vandenį. Kai tik vanduo užvirs, sudėkite per specialų presą išspaustą česnaką ir viską troškinkite ant mažos ugnies po dangčiu apie 50 minučių.
Žingsnis 4
Nuluptas bulves supjaustykite ne per didelėmis lazdelėmis kaip traškučius ir kepkite atskiroje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos