Publikavimo data: 2024-10-13
Paprastas studentų mišrainė su kiaulienos šonkauliukais
Soljanka - visų mėgstama sriuba, kurią sudaro tirštas mėsos arba žuvies sultinys su daug mėsos ir marinuotų agurkų. Pirmą kartą šis patiekalas Rusijoje pradėtas gaminti XV a. Šis patiekalas paplito po visą pasaulį ir buvo daugelio pamėgtas.
Žingsnis 1
Kiaulienos šonkauliukus gerai nuplaukite ir sudėkite į gilų puodą. Užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos ir pastatykite ant vidutinio kaitrumo kaitvietės. Virkite, kol išvirs iki pusės, 40-50 minučių. Retkarčiais pamaišykite ir nugriebkite nuo sultinio putas. Paimkite dešreles, nulupkite jas nuo pakuotės ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite dešreles 5-7 minutes ir leiskite joms atvėsti.
Žingsnis 2
Paimkite svogūną ir labai smulkiai supjaustykite kubeliais. Švarias morkas ir marinuotus agurkus sutarkuokite stambia tarka. Įkaitintoje keptuvėje pirmiausia porą minučių pakepinkite svogūną ir morkas, tada sudėkite marinuotus agurkus. Viską užpilkite pomidorų pasta, atskiesta vandeniu santykiu 2:1. Viską išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Į sultinį sudėkite kepsnius ir dešreles, alyvuoges bei citrinos skilteles ir virkite dar 10 minučių. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos