Publikavimo data: 2024-03-29
Paprastas sumuštinis
Net moksleivis žino, kaip pasigaminti sumuštinį. Šį patiekalą sudaro dvi duonos riekelės, tarp kurių įdedama įvairių įdarų: mėsos, dešros, žuvies, sūrio, žolelių, daržovių, kiaušinių. Derindami ingredientus, kiekvieną kartą galite turėti visiškai naują sumuštinį. Paprastuose žingsniniuose receptuose naudojamos kietosios sūrio rūšys (rusiškas, Tilžės ir kt.). Jie gerai išsilydo ir nebus per daug išsitampę.
Žingsnis 1
Duonos riekes iš vienos pusės patepkite sviestu.
Žingsnis 2
Ant šaltos ir sausos keptuvės padėkite 2 riekes duonos sviestu žemyn, ant viršaus plonu sluoksniu užtepkite garstyčių ir ant jų uždėkite sūrio riekeles. Sūrį uždenkite likusiomis 2 duonos riekėmis sviestu į viršų.
Žingsnis 3
Uždėkite keptuvę ant ugnies ir kepkite sumuštinius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys. Neįkaitinkite keptuvės per daug, sumuštinius kepkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Sudėtus sumuštinius dėkite ant pjaustymo lentos ir kiekvieną sumuštinį perpjaukite įstrižai. Pagal klasikinį receptą reikia tokios trikampio formos.
Kategorijos