Publikavimo data: 2024-10-21
Paprastas vištienos šurpa su ryžiais
Virtos vištienos mėsa yra vaikų valgiaraščio pagrindas. Joje yra lengvai virškinamų baltymų - geriausios statybinės medžiagos augančiam organizmui. Didelė virtos vištienos maistinė vertė padeda greitai ir tinkamai pamaitinti "mažai valgančius". Paruoškite vaikams paprastą, bet labai skanią sriubą - vištienos šurpą su švelniais ryžiais ir žolelėmis. Baravykų uogos bus įdomios vaikams ir padės įtikinti net tuos, kuriuos sunku pamaitinti. Beje, suaugusieji taip pat neatsisakys tokios įdomios ir skanios sriubos.
Žingsnis 1
Dideliame puode užvirinkite 3 litrus vandens. Į verdantį vandenį sudėkite vištienos gabalėlius, nugriebkite putas. Pagardinkite druska, sudėkite lauro lapą, svogūną ir žolelių stiebus. Verdame 1 valandą.
Žingsnis 2
Po valandos, kai mėsa bus minkšta ir lengvai atskiriama nuo kaulų, sultinį perkoškite. Vištieną padalykite į porcijas ir atidėkite į šalį. Grįžkite sultinį ant ugnies, užvirinkite ir sudėkite nuplautus ryžius. 15 minučių virkite maišydami.
Žingsnis 3
Po 15 minučių sudėkite baravykus, papriką, 2-4 gabaliukais supjaustytus pomidorus, jei reikia, įberkite druskos ir palikite troškintis dar 5 minutes. Sudėkite smulkintas žoleles, leiskite užvirti ir išjunkite ugnį.
Kategorijos