Paprastas vištienos šurpa su ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Paprastas vištienos šurpa su ryžiais

Virtos vištienos mėsa yra vaikų valgiaraščio pagrindas. Joje yra lengvai virškinamų baltymų - geriausios statybinės medžiagos augančiam organizmui. Didelė virtos vištienos maistinė vertė padeda greitai ir tinkamai pamaitinti "mažai valgančius". Paruoškite vaikams paprastą, bet labai skanią sriubą - vištienos šurpą su švelniais ryžiais ir žolelėmis. Baravykų uogos bus įdomios vaikams ir padės įtikinti net tuos, kuriuos sunku pamaitinti. Beje, suaugusieji taip pat neatsisakys tokios įdomios ir skanios sriubos.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprastas vištienos šurpa su ryžiais Žingsnis 1
Dideliame puode užvirinkite 3 litrus vandens. Į verdantį vandenį sudėkite vištienos gabalėlius, nugriebkite putas. Pagardinkite druska, sudėkite lauro lapą, svogūną ir žolelių stiebus. Verdame 1 valandą.

Žingsnis 2

Paprastas vištienos šurpa su ryžiais Žingsnis 2
Po valandos, kai mėsa bus minkšta ir lengvai atskiriama nuo kaulų, sultinį perkoškite. Vištieną padalykite į porcijas ir atidėkite į šalį. Grįžkite sultinį ant ugnies, užvirinkite ir sudėkite nuplautus ryžius. 15 minučių virkite maišydami.

Žingsnis 3

Paprastas vištienos šurpa su ryžiais Žingsnis 3
Po 15 minučių sudėkite baravykus, papriką, 2-4 gabaliukais supjaustytus pomidorus, jei reikia, įberkite druskos ir palikite troškintis dar 5 minutes. Sudėkite smulkintas žoleles, leiskite užvirti ir išjunkite ugnį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos