Publikavimo data: 2024-05-26
Paprasti giroskopai
Gyros - tradicinis graikiškas užkandis, kuriam būdingi kvapnūs prieskoniai su alyvuogių aliejumi ir dziki padažu, pagamintu iš natūralaus jogurto. Gyros paruošimas yra paprastas, o skonio požiūriu jis nenusileidžia klasikinei šavarmai. Įdarui imama vištienos arba kiaulienos mėsa, kurią reikia marinuoti 1-2 valandas. Mėsos nereikėtų ilgai kepti, nes ji išliks minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais, suberkite zirą, kalendrą, aštriąją papriką, raudonėlį, 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir sumaišykite rankomis. Uždenkite dubenį su mėsa maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nulupkite agurką, sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite agurką į sietelį ir nuspauskite, kad nutekėtų sulčių perteklius. Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą. Jogurtą, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, česnaką ir smulkintą agurką sumaišykite patogiame giliame dubenyje. Padažą išmaišykite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite svogūnus, kol jie lengvai apskrus. Sudėkite mėsą ir kepkite 10-15 min. ant vidutinės ugnies, kol iškeps.
Žingsnis 4
Surinkite gyrosus. Kiekvieną pitą perlenkite per pusę, į vidurį dėkite mėsos, svogūnų, pomidorų ir apšlakstykite trupučiu zazaki padažo.
Kategorijos