Publikavimo data: 2024-06-12
Paprasti naminiai kiaulienos cholodetai
Cholodecas yra ryškus rusų virtuvės atstovas, susijęs su užkandžiais. Šis patiekalas gaminamas iš mėsos ir tiršto sultinio. Jis dažnai patiekiamas ant šventinio stalo ir valgomas su krienais arba garstyčiomis. Šaltiena dažnai gaminama iš šalutinių produktų: jautienos ir kiaulienos kojų, ausų ir t. t., pridedant mėsos gabaliukų. Šiam patiekalui rekomenduojama naudoti kiaulieną. Dėl jos šaltibarščiai bus labiau želė ir sotūs.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulieną. Sudėkite ją į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Pašalinkite susidariusias putas, tada sudėkite lauro lapą ir pipirus. Pagal skonį sultinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Kiaulieną virkite, kol mėsą bus galima lengvai atskirti į pluoštus.
Žingsnis 2
Kol mėsa verda, želatiną sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite šaltu verdančiu vandeniu. Išmaišykite ir palikite 10-15 minučių išbrinkti. Tada karštą kiaulienos sultinį perkoškite ir sumaišykite su želatina.
Žingsnis 3
Atskirkite virtą kiaulieną skaidulomis ir sudėkite į gilų dubenį. Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite su mėsa.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą į formą ir tolygiai paskirstykite ją po visą dugną.
Žingsnis 5
Užpilkite mėsą sultiniu ir želatina ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Žingsnis 6
Patiekite cholodets su krienais arba garstyčiomis, patiekalą pagal skonį papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos